Fantastisk TV Box

Behovet av att titta på TV blir iallafall för mig mindre och mindre. Numera tittar jag nästan uteslutande på streamingtjänster över webben.

Men det finns tillfälle då man saknar TV utbudet man har hemma, exempelvis när du är på tjänsteresa utomlands eller på semester. Vi själva har boende i Spanien och har testat en massa olika lösningar för att få Svensk TV. Oftast så blockeras dessa tjänster beroende på rättighetsskäl.

Nu har jag dock hittat en sjuuuukt bra grej. En IPTV Box kallad MAG250. Med denna lilla box så kan du streama ett par tusen kanaler till din box oberoende av var du är någonstans. Du kan ta med boxen på tjänsteresan eller på semestern och du kan vara säker på att inte missa det där programmet du bara måste se. Kvaliten är givetvis beroende på anslutning men det krävs inte mer än ca 5-6 Mb internet för att du skall kunna streama i HD kvalitet. Boxen kopplar du till TVn med HDMI och du har valet att antingen köra med ethernetkabel eller via trådlöst om du väljer att köpa till antennen vilket jag kan rekommendera. Då är du inte beroende av att ha boxen nära din router. Glöm inte heller att ange rätt kontakt. Du kan välja EU, USA eller UK kontakt.

När du väl får hem boxen är den väldigt enkel att installera. Du bara kopplar in den och anger det trådlösa nätverket om det är det du vill använda. Sen är det bara att titta på alla bra och mindre bra kanaler från hela världen.

Den stora frågan är huruvida detta är lagligt. Spontant så skulle jag säga att det är i gråzonen och det är även så polisen ser på det. Olagligt är att sända ut rättighetsskyddat material, men att konsumera det är inte olagligt.

Polisen säger så här:

https://polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Gemensam-2017/Februari/Titta-pa-streamad-film-ar-en-grazon/

Så du får resonera som den goda Silbersky, ”Vad säger lagen och vad säger moralen?”. Rent lagligt så kan du inte åka dit, men rent moraliskt så går upphovsrättsinnehavarna miste om pengar de annars skulle få från tjänsteleverantörerna via de abonnemang de säljer.

Intresserad?

http://s.click.aliexpress.com/e/mQbYnUj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + femton =